TransForming

PRIDE PARAD STOCKHOLM 30/7 - 16

Vikten av Pride

I dag har jag gått i Stockholms Pride parad för första gången. Konstigt, jag vet :-) Det har aldrig blivit av att jag kunnat komma upp till Stockholm Pride innan. Men nu har jag varit här :-) Stått i Pride Park sedan onsdags och sållt massor av böcker - haft många fantastiska möten. Både nya och med kära vänner <3 

Många kanske ser Pride och Pride Paraden som bara ett stort jippo - men det är en av de viktigaste veckorna och dagarna under hela året. För det är under dessa dagar och under alla de dagar det är en Pride dag/vecka/festival ute i inte bara vårt avlånga land, utan över hela världen - som vi skapar en ny framtid.

Vi skapar en ny framtid då vi utmanar normer och stagnering av tankar och åsikter. Vi förändrar genom att vi syns och hörs. Det är svårt att blunda för en hel veckas pride flaggor, tv program, radio program och övrig media bevakning. Man blir mer eller mindre tvungen att lyssna och att se :-) Vi normaliserar det som inte fått finnas innan. Framför allt banar vi väg för de individer  - stora som små som lever i hemlighet eller i en livslögn en möjlighet att kunna får vara sig själva. Låta dem få veta att de är som alla andra och fantastiska precis som de är.

Önskar dock att jag hade lyckats få en föreläsning under denna veckan - men kanske nästa år?  

Camilla's Latest News
Att stå på tröskeln till ett nytt år ger mig alltid hopp