TransForming

”En kväll om barn och ungas rätt till likabehandling i föreningsidrotten”

I går hade jag en workshop på evenemanget ”En kväll om barn och ungas rätt till likabehandling i föreningsidrotten” som Malmö Mot Diskriminering anordnade. Det blev en helt fantastisk kväll där fokus var på att barn och ungdomar ska få lika möte inom idrotten och hur vi kan skapa inkludering och motverka diskriminering av olika slag inom idrottsföreningslivet. Jag visade den korta teasern av Simon/Julle från vår dokumentärfilm S.A.F.E. och lyfte upp utifrån att vara trans och de diskrimineringar som många transpersoner möter inom idrotten. Det blev spännande diskussioner och förslag på vad som behövs för att kunna skapa förändringar – framför allt återkom behovet av att det måste befästas från de högsta instanserna först. En del av de lösningar som togs upp var: Information – prata & förklara, direktiv från riksidrottsförbundet, bli konkret – ”vad menar vi med att välkomna alla?”, tävlingsregler som underlättar, skapa värdekedjor mellan förbunden, osv.

Jag själv fick mina fördomar utmanade genom kvällen och lärde mig väldigt mycket från alla som var där i går. Det var otroligt spännande och det blev fina möten, som jag hoppas kommer leda till vidare samarbeten med.

Det var också underbart att få lyssna på Carolina Håkanson från BRIS och se vilket fantastiskt jobb de gör och att efteråt få dela med mig av hur BRIS hjälpte mig under en tid under min uppväxt och jag vågade ringa dem för att få prata av mig och få stöd.

Det är ingen omöjlighet att förändra, då det finns människor som är öppna och villiga till att hitta lösningar i stället för att fastna i problemen och i går kväll såg jag några av dem som gör det arbetet. Vilken känsla!

”En kväll om barn och ungas rätt till likabehandling i föreningsidrotten”

Camilla's Latest News
Att stå på tröskeln till ett nytt år ger mig alltid hopp