TransForming

Redan April!!!

Liten update...

Tänka att vi redan är inne i April! Tiden går så fort och jag hinner inte med ??

Januari blev en relativt lugn månad med en föreläsning i Skövde under Rättvise veckan på …gymnasiet. Precis som förra året – och blev en helt fantastisk dag! Jag älskar verkligen att föreläsa och genom det alla möten som uppstår och de livsberättelser som kommer i min väg.

Och livsberättelser blev det full fokus på under februari och mars med filminspelning för min dokumentär S.A.F.E. tillsammans med Tallbergs Förlag. Livsberättelser som berört på djupet och skakat om själen. Nu har vi precis startat redigeringsfasen av filmen och den ska klippas ihop till sin helhet. Det känns spännande, fantastiskt och samtidigt läskigt.

I mars var det även ENP konferens i Lissabon, Portugal där jag blev invald i styrelsen. ENP är en europeisk organisation för föräldrar till HBTQi barn. Där vi stöttar, vägleder, informerar och medvetengör kring HBTQi och de behov som finns för våra barn och andra barn inom HBTQi i Europa och Ryssland. Jag kommer göra ett eget inlägg om ENP och berätta om det vid ett senare tillfälle.

Nu i April så kommer nästa stora händelse i mitt liv ?? Mina tre barnböcker har release i dag – som jag har längtat!!! I kväll blir det releasefest och det ska bli fantastiskt kul! Jag är otroligt stolt över mina barnböcker! Jag har skrivit dem utifrån det behov som jag och min son hade när han kom ut som fyra och ett halvåring för tjugoett år sedan. Så jag hoppas de kommer kunna fylla den funktionen för andra i vår situation som jag/vi behövde och som ett verktyg för förskolor över hela landet.

Böckerna kommer man kunna finna på:

Adlibris, bokus, de flesta internetshoppar. https://www.adlibris.com/se/sok?q=camilla+gisslow

Sedan fortsätter denna månaden med två utbildningstillfällen – en för föreningslivet för Malmö Mot Diskriminering, en föreläsning som är väldigt viktigt och betydelsefull. Något som kommer visas i vår dokumentär. Det andra tillfället är också viktigt, som kommer bli en föreläsning för personer som arbetar som ombud och är i kontakt med socialtjänsten och andra instanser som möter barn och ungdomar i utsatta situationer. Det saknas kunskap kring könsidentitet och trans inom omsorgen och vården över lag och jag känner mig tacksam att få vara med och bistå med den kunskap och erfarenhet som jag har skaffat under alla de år jag varit på denna resa och från alla de år jag har arbetat med barn/ungdomar med transidentiteter och deras anhöriga.

Något annat som jag är oerhört stolt över – är ett nytt samarbete som kom till mig för en dryg månad sedan med Frälsningsarmén här i Malmö. De arbetar aktivt för att hjälpa människor och bland dem är det i dag många flyktingar. I det har de mött en del flyktingar som tillhör HBTQ gruppen och ger dem i dag ett fantastiskt fint stöd och möte. De frågade om jag ville vara en del i deras stödarbete med de flyktingar som de har i verksamheten som är transpersoner och det var ingen tvekan att jag ville det! Kommer även här skriva ett enskilt inlägg om detta arbete vid ett senare tillfälle.

Samtidigt är det fortsättning med redigering av film och mitt stödarbete för familjer och personer med en transidentitet som fortlöper bredvid alla mina andra uppdrag. Ingen stilla stund här inte ??

Nu är jag framme i Stockholm och ska förbereda mig inför kvällens releaseparty – Ha en fortsatt fin April <3