TransForming

Tack Bollnäs

Eldsjälar som gör skillnad

Vill säga ett stort tack till Bollnäs Pride för helgens föreläsning!

Det var deras första Pride och de skall vara stolta för sitt fantastiska arbete. Jag hade ingen möjlighet att vara med under alla dagar, men har följt på sociala medier. Majs Keller har varit ett fantastiskt stöd och hjälp och dragit iland detta projekt tillsammans med de andra. Du är fantastisk Majs som alltid!

Det är många städer i Sverige som har sin första Pride i år, precis som åren innan och det är massor av brinnande själar som kämpar med att få allt att klaffa och för att deras Pride ska bli den bästa de kan tänka sig. All eloge och ära till er alla ? Utan er, hade vi fortfarande varit kvar i det förflutna. Det är människors kraft, vilja, envishet och längtan som driver vårt samhälle framåt. Det är tack vare alla genom åren och er nu som lägger ner så mycket kraft och tid på att skapa dagar som ska sprida kunskap, inspiration, glädje, gemenskap och förändring. Det är det som gör att vårt land, Sverige, ligger så långt fram i inkludering av HBTQ personer, jämför med många andra länder i världen. För den skull betyder det inte att vi är färdiga.  Vi har fortfarande mark att gå. Just därför är det viktigt med Pride! Just därför är det viktigt med er eldsjälar som gör skillnad!

Många gånger får många av er kämpa med kommuner som kanske är kvar i en förlegad världsbild och som inte förstår vikten av deras stöd. De kanske har fördomar kring HBTQ personer, kanske rädsla och till och med kanske en egen hemlighet som de är rädda för ska komma fram. Det är många personer ute i vårt samhälle som går omkring och bär på hemligheter kring sin sexuella läggning och könsidentitet. Kanske de har trosuppfattningar som begränsar och hindrar. Men vad det än är, heja er, för att ni så tappert kämpar och tar striden för jämlikhet. För det är precis vad Pride är, kamp för jämlikhet!

Så, ett stort Tack för att jag får vara en del av er kamp för jämlikhet för transpersoner och övriga HBTQ personer i Sverige! Tack för att jag får vara en del av era dagar! Tack för ert fantastiska arbete!

TACK ?

Camilla's Latest News
Att stå på tröskeln till ett nytt år ger mig alltid hopp