TransForming

Det svenska försvaret i tiden

Inför min föreläsning och workshop hos Försvarsmakten i morgon

Sitter på tåget på väg upp till Stockholm mot en av mina viktigaste föreläsningar och workshop, som jag sett fram emot länge, Försvarsmakte! Inte bara för att jag när jag var yngre och hade en hemlig önskan om att göra värnplikten, men framför allt för att det Svenska Försvaret står med framtiden i sina händer, i och med allmän värnplikten som börjar gälla igen från och med juni.

Med införande av allmän värnplikt igen, kommer försvaret att möta unga transpersoner som kommer bli en del av det svenska försvaret. Både dem som redan har kommit ut, men även de som fortfarande bär på sin identitet i tystnad. Antalet öppna transpersoner kommer bara öka under åren som kommer och därför är det viktigt med en öppen och trygg miljö för de unga värnpliktiga med en transidentiet.

Efter att jag läst på om försvarets värdegrund och vad deras ledord står för, inför min föreläsning och workshop, vill jag säga att svenska försvaret är ett försvar i tiden, med en värdegrund som ger möjligheten till mångfald och inkludering. Nu behövs det bara lite extra kunskap, som komplettering för ytterligare kompetens för vidare kvalitet inom svenska försvaret och för att kunna skapa den öppna och trygga miljö som behövs för att dem med en transidentiet ska kunna få möjligheten till att få bli en del av vårt svenska försvar.

Jag hoppas jag kommer beröra i morgon och får möjligheten att utveckla ett vidare samarbete med försvaret utbildningsmässigt. Både för de värnpliktiga och dess gruppchefer och officerare.   

 

Camilla's Latest News
Att stå på tröskeln till ett nytt år ger mig alltid hopp