TransForming

Föreläsning i Skövde på Västerhöjd skolan

Möten som berör

Vilken fantastisk dag det var i går! Jag föreläste i Skövde på Västerhöjd Skolan under deras Gymnasium Skövde och deras Rättvise vecka. Det var i samma hörsal som jag föreläste i för ett år sedan för Lärarförbundet. Så jag kände mig lite hemmastadd. Det är en av de fina delarna av att vara ute och föreläsa, att komma tillbaka till samma plaster, upptäcka städer och bli bekant med dem. Skövde är en av dem, som jag varit tillbaka till vid flera tillfällen under de senaste två åren. Jag har alltid älskat att resa och upptäcka och längtade efter det under mina år som småbarnsförälder. Nu får jag äntligen det! Glädjen var ännu större, då min älskade Ian var med denna gången, för att hjälpa till med bokförsäljning efter föreläsningen. Vi älskar båda roadtrips och njöt av att upptäcka nya vägar som vi aldrig kört. Bland annat upptäckte vi Hjo på vägen hem, där vi stannade för att äta Lunch innan vi drog vidare mot Malmö. Vilken underbar och söt liten stad! Dit kommer vi att komma tillbaka när det blir lite varmare ute.

Tillbaka till föreläsningen. Hörsalen blev smockfull med ungdomar och några pedagoger och andra som arbetade på skolan. Jag var tvungen att korta ner min föreläsning till en timme i stället för en och en halv, men lyckades få med det viktigaste. Det var en otrolig koncentration i hela salen och de lyssnade med ett enormt intresse. Det var som om man kunde ta på det, som en lärare sa när han kom in lite senare under föreläsningen. Han hade aldrig sett en sådan koncentration och intresse innan från en sådan stor grupp av elever i hörsalen. Det värmde och berörde mig.

Vad som också berörde mig mycket var några samtal efteråt från några elever och pedagoger. Framför allt ett samtal med en av eleverna. Hon följde med mig i hjärtat under resan hem i mina tankar. Varje gång jag föreläser är det alltid någon eller fler som berör mig otroligt mycket efteråt i samtal. Där jag känner tacksamhet för att jag får äran av det förtroende som de delar med sig till mig av sina känslor och liv. Där jag känner att det var just för DEM som jag föreläste för, just DEN dagen. Det var för dem allt skulle ha en betydelse. Det är en känsla som gör mig tacksam och ödmjuk för hur allt är menat. Det kanske låter flummigt – men det känns så, och det blir alltid så starkt.

Tack Gymnasium Skövde och Västerhöj och jag ser fram emot att komma tillbaka nästa år igen!

Fick ett jätte fint mail från en av dem som lyssnade på mig igår, som jag gärna delar med mig av:

Hej Camilla!

Tack för en mycket bra föreläsning idag på Gymnasium Skövde. Jag och många andra i publiken blev mycket berörda! Du har en mycket god berättarteknik och flera av de saker som du berättade skar i hjärtat. Föreläsningen bjöd på mycket värme och mod från din sida och en styrka var att du inte dolde de tillkortakommanden du kände som förälder samt svårigheter du upplevde i förhållande till omgivningens tryck.  

 

Camilla's Latest News
Att stå på tröskeln till ett nytt år ger mig alltid hopp