TransForming

Tack 2016 och Välkommen 2017

Ett nytt år

Snart är 2016 förbi och ett nytt år tar vid. Det har varit ett år med många upplevelser och möten. Det har varit mycket lycka, men även sorg.

Jag har sedan förra nyåret haft en burk med texten Amazing Things 2016 på, som jag har fyllt med små lappar över amazing things som skett under hela 2016. Min burk står i bokhyllan bredvid mitt skrivbord och den är proppfull. Det fattas även små lappar i den, för jag har glömt fylla på för många händelser här under hösten. Jag kommer tömma den på nyårsdagen och läsa igenom alla lappar och se tillbaka på allt fantastiskt som har hänt under gånga året. Så här på rak arm utan att behöva titta i burken är det några händelser och delar av detta år som fyller mig med en enorm tacksamhet som jag vill dela med mig av.

 Jag känner en sådan enorm tacksamhet först och främst till min familj som stöttat mig och tror på mina drömmar – mina barn, Jennifer, Sam och Denise och framför allt min kärlek Ian, som finns vid min sida och pushar mig och hjälper mig varje dag. Både de dagar när det går jätte bra och allt är på topp, men framför allt när jag har låga dagar och det är svårt.

Jag är tacksam för alla de föreläsningar jag haft i år och till er som har beställt dem. För varje gång jag är ute och föreläser och delar med mig av mina erfarenheter och kunskap vet jag att det blir ringar på vattnet och skapar förändring och hjälp. Jag ser det i mötet efteråt och genom de fina mail som kommer efteråt. Jag känner en enorm tacksamhet att få vara en del i att förändra samhället till det bättre och för enskilda individer.

Jag känner enorm tacksamhet för all de fantastiska möten jag haft med andra föräldrar och anhöriga till transpersoner som jag mött under året och de samtal som kommit av dem. Var gång blir jag så djupt rörd i hjärtat. Jag minns hur ensam jag kände mig i många, många år när man inte talade om trans och framför allt om barn och trans. I dag är det en helt annan värld och jag känner en enorm tacksamhet för det och tacksamhet för att jag varit och är med i att skapa denna förändring.

En av de största glädjestunderna under detta år har varit när kartongerna med min debutroman Jag har ingen historia, jag har ett liv kom och jag fick hålla i min första bok. En dröm som jag haft sedan jag var tio, elva år, att få bli författare. Jag känner en enorm tacksamhet till Lotten Säfström, min författarsyster som hjälpte och stöttade mig i att visa att jag kunde göra detta själv. Samt till Tina Back, Maria Bielke von Sydow och alla på Booksfactory som varit del i publicerandet av min bok. Men framför allt en enorm tacksamhet och tack till Caroline Lorentzon och hela hennes klass 9A från Matfors Skola, som var testpiloter av boken och deras feedback, samt Carolines hjälp med korrekturbehandling av boken. Ni är för evigt en del av min dröm. Sedan bokmässan med alla fantastiska möten och tillsammans med mina fina Qoola Qvinnor som jag stod samman med. Underbara dagar med stor tacksamhet i hjärtat till. Ni är för evigt i mitt hjärta.

Ett annat underbart minne från 2016 var manus workshops helgen med Bob Dolman och alla som var med. Det blev en stark helg för mig på många vis. Framför allt att få vara i ett sammanhang där jag känner att jag hör hemma och framför allt längtar efter att få vara i. Att få sitta tillsammans med andra fantastiska och kreativa människor. Det var en helt fantastisk helg och jag lärde mig så mycket av er alla. Det är tre år sedan jag avslutade min filmutbildning här i Malmö och jag saknar varje dag att inte hålla på med film. Det är där jag ska vara också. Så det kommer bli ett av mina nyårs löften för 2017 – jag vill skapa film, om så bara små snuttisar. Men film måste det bli nästa år. Så tack Bob och alla på Cinemantrix och ni som var där. Jag hoppas jag kommer ha möjlighet att hoppa på nästa års kurser med Bob och er alla igen.

Detta året fick vi även äran jag och Ian att bli gudföräldrar till underbara Holly Louise Burston. Det ska bli underbart att få följa dig genom livet! Tack Debbie och Anna för denna ära!

Jag är tacksam för min övriga familj och vänner som står mig nära. Jag är inte alltid så bra på att höra av mig, ska försöka bli bättre på det under nästa år. Men ni finns med mig i hjärtat varje dag.

I förra veckan förlorade vi en familjemedlem, min svågers mamma Helene till cancer. Hon kommer lämna ett stort tomrum efter sig och ett ljus står tänt för henne här hemma. Ett ljus står även tänt för Erik. En son till en vän som valde att lämna livet här för en dryg månad sedan. Det står även ett tredje ljus tänt för en annan ung människa som jag fick besked om också valt att lämna livet tidigare, vars mamma jag mötte i somras under en föreläsning. Just i dessa tider är det tungt för familjer som förlorad sina nära och önskar att vi alla kan sända en extra tanker och kärlek till dem.

Med dessa ord och tankar vill jag önska er god fortsättning och ett Gott Nytt År! Var rädda om varandra och ta vara på varandra. All kärlek till er!

Camilla's Latest News
Att stå på tröskeln till ett nytt år ger mig alltid hopp