TransForming

TRANSGENDER DAY OF REMEBRANCE Den 20 November

Ett ljus för Erik

Det var ett tag sedan jag skrev.

De sista två veckorna har många tankar och känslor farit runt. Jag känner en förtvivlan i mitt hjärta som går in i mitt allra djupaste inre. När jag föreläser, berättar jag bland annat om hur många unga personer som identifierar sig som trans, som försöker ta sina liv. Jag berättar om den stund när jag trodde min egen son hade tagit sitt liv, och hur jag hörde mitt hjärta gå i tusen bitar och det ljud som hördes när mitt hjärta gick sönder. Ett ljud som jag aldrig kommer glömma. När jag stod fastfrusen oförmögen att röra mig mot fönstret, där jag trodde min son hade slängt sig ut ifrån. Det skrik som kom från mitt djupaste inre som ekade rått, mörkt, förtvivlat och nästan groteskt. Som jag trodde ekade mellan väggarna på vår gård, men som aldrig hade lämnat mina läppar.  En sekund som kändes som en livstid. Jag trodde att jag aldrig skulle kunna röra mig igen, andas normalt igen eller leva igen.

Men han var inte död. Tack gode Gud – han var inte död!

Men måndagen för två veckor sedan den 31 Oktober 2016, 17.20 var det min väninna som fick genomleva det samma, utan samma utgång som jag. En mamma som är en helt fantastisk mamma, som har fightat och älskat sin son precis som jag med min. En mamma som är en av de mest kärleksfulla människor jag vet. Mitt hjärta gråter för henne och mitt hjärta gråter för hennes son.

Som min son sa när han fick höra om Eriks bortgång, It’s enough now!!! Kan vi inte bara låta alla få vara precis dem de är och känna sig accepterade och respekterade för dem de är.

På söndag, den 20 november är Transgender day of Remembrance. En dag där våra tankar går till alla transpersoner som blivit bragda om livet på grund av människors hat, oförståelse och våld. Men det är också en dag då vi minns alla trans personer som inte haft kraften och styrkan kvar att kämpa vidare. Där mörkret varit för mörkt och kraften ebbat ut.

Snälla, tänd ett ljus för Erik, hans mamma och familj. Om du känner någon som inte känner att de passar in i denna värld och mår väldigt dåligt, SNÄLLA skriv eller ring till dem och berätta att de är älskade och behövs här hos oss. Sprid KÄRLEK och ACCEPTANS.

Om du kan, kom och dela din kärlek och tanke med mig och min son Sam i Vågbro Kyrka i Hälsingland från 13:00. Där han och jag kommer hålla vår första gemensamma föreläsning ”Älska mig för den jag är” och där jag kommer sjunga Älska mig av Josefin Nilsson.

 

Camilla's Latest News
Att stå på tröskeln till ett nytt år ger mig alltid hopp