TransForming

TÖREBODA 12/9

Hur skapar vi en "mötande" Skola?

På söndag bär det väg mot Töreboda igen, inför möte med lilla Alex skola som vill ha verktyg och kunna möta upp på bästa sätt inte bara för Alex skull, utan för alla som de kommer möta genom åren. Och även se tecken från de som redan passerat.

Under året som har gått har jag märkt hur min inriktning och fördjupning mer och mer går mot hur vi kan skapa en accpeterande och trygg miljö för de barn som identifierar sig inom transparaplyet. För att de, från tidig ålder ska kunna få leva som sig själva och bara få vara barn. Det har och är också viktigt för mig att förmedla kunskap till övriga runt omkring våra barn att de inte väljer sin könsidentitet, utan föds med den - precis som för oss alla. 

Vi behöver tala om kroppen på ett nytt sätt för våra barn i förskolan och skolan Om hur vi alla är ett spekta, ett vackert spektra precis som regnbågen. Lika självklart som vi berättar för våra barn i undervisningen, att vi förr i tiden trodde att jorden var platt, men senare fick bevisat att den faktiskt är rund, bör vi börja tala om att man kan födas som flicka med en snopp, och en pojke med en snippa, samt känna att man är bådeoch. Jag ser dock med stor förhoppning på den svenska skolan, som visar mer och mer en öppenhet och ett större genustänk - som ger alla barn en större chans att kunna uttrycka sig utifrån dem de är. Framför allt Töreboda kommun har verkligen häpnat mig hur öppna de är och hur de har mött upp Alex till exempelt. Där kan alla förskolor och skolor ta lärdom.

På tal om regnbågen -  Vill dela med mig av något som min älskade Ian gjorde mig uppmärksam på härom dagen (han är en otroligt klok man min man ;-) ) Regnbågsflaggan är inte helt korrekt faktiskt. Flaggan är indelade i de olika färgerna - medans i den riktiga regnbågen - där flyter färgerna ihop, they blend into each other. Flaggan är fortfarande indelade i grupper. Finns en intressant metafor i det tycker jag.

Det ska bli otroligt roligt att få komma tillbaka till Töreboda igen - framför allt ska det bli härligt att få träffa Alex fina familj igen och få lite extra myspys med min fina vän Andrea <3  

Camilla's Latest News
Att stå på tröskeln till ett nytt år ger mig alltid hopp